Cat de bine se simte pacatul in inima ta?

Dimineata ma rugam. Si, asa cum se intampla cand vorbesti cu Domnul, iti amintesti tot drumul parcurs impreuna cu El. Si asa mi s-a intamplat si mie dimineata. Si m-am gandit la un anumit aspect al vietii mele, un lucru care trebuie indreptat de ani de zile, si e greu de facut asta. E greu din cauza firii. Firea asta rea care vrea sa conduca si care nu se poate supune.

Si dintr-odata mi-am dat seama de ceva: nu stiu exact de cati ani ma lupt cu firea in obiceiul respectiv, insa sunt ani. Si nu putini… Si vad indeluuuuuuuunga rabdare a Domnului Isus si delicatetea si finetea Duhului Sfant in felul cum lucreaza in mine. De fapt cum incearca sa lucreze, caci eu intervin mereu, din pacate. Si vad cum Domnul ma rabda de fiecare data, continuand sa lucreze „in background” pana la urmatorul examen, pe care… mereu il cam pierd!

Apoi dintr-odata m-am vazut privind la cate un frate, la cate o sora, la care vad mereu acelasi tipar de ani de zile (nu neaparat al meu, dar un anumit tipar mereu). Si m-am vazut criticandu-i in sinea mea, chiar judecandu-i cateodata, suparandu-ma pe ei in sinea mea (desi n-am nici un motiv, fiindca acel lucru nu are legatura cu mine).

Si cand am privit in ochii Domnului, am vazut intrebarile: Eu in tine lucrez cu rabdare; tu de ce nu ai rabdare cu fiecare din copiii Mei? Tu ar fi trebuit de mult sa te schimbi pe palierul asta al vietii tale si Eu inca te rabd si nu Ma supar pe tine. Tu de ce te superi pe ei pentru lucruri care nici macar nu te ating? La tine poti vedea pacatul, iar la altul nu? De ce ti-e atat de nesuferit pacatul din altul, in timp ce la tine il tolerezi? Cat de cald e culcusul din inima ta pe care l-ai facut unui obicei, unei traditii, unui pacat? Cat se bine se simte el la tine? Se considera acasa? Si nu in ultimul rand, PENTRU CE MI-AM VARSAT SANGELE, CA VOI SA TOT PACATUITI INTRUNA?

Am ramas aproape fara rasuflare…

Domnul nostru, iarta-ne. Da-ne HAR! Daca am ajuns undeva, suntem acolo prin har. Suntem ce suntem prin har. Iar acolo unde e de lucrat, prin har se va finaliza.

Am primit har. SA DAM MAI DEPARTE HAR. Ajuta-ne, Domnul nostru!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s