Putea Domnul muri in orice fel sau TREBUIA crucea?

Ascultam azi o predica a unui frate mult iubit de mine si am auzit un lucru legat de moartea Domnului nostru, lucru care nu este asa cum l-a spus pastorul. Am mai auzit o data lucrul asta spus de altcineva. As vrea ca orice crestin sa fie perfect constient de adevarul acestui fapt pentru ca este de foarte mare insemnatate pentru crestin.

Era vorba de felul mortii Domnului Isus. Si fratele spunea ca orice moarte era valabila. Ca Domnul putea muri in orice fel. Nu este asa. Singura moarte acceptata de Dumnezeu Tatal pentru ispasirea pacatelor nu putea fi decat rastignirea. Fratele a spus ca importanta era moartea si sangele scurs, dar nu felul in care a murit. Sangele scurs da. Insa nu in orice fel de moarte. De ce? Pentru ca numai moartea prin rastignire facea pe cel rastignit blestemat. Este scris: „Daca se va omori un om care a savarsit o nelegiuire vrednica de pedeapsa cu moartea si l-ai spanzurat de un lemn, trupul lui mort sa nu stea noaptea pe lemn; ci sa-l ingropi in aceeasi zi, caci cel spanzurat este blestemat inaintea lui Dumnezeu, si sa nu spurci tara pe care ti-o da de mostenire Domnul Dumnezeul tau.” – Deuteronom 21:22-23. Aici nu este vorba de spanzuratoare, ci de rastignire. Cei rastigniti erau numiti in vechime „spanzurati pe lemn”. Deci omul rastignit era blestemat inaintea lui Dumnezeu. Ori ca noi sa fim scosi de sub blestem, trebuia ca El nu numai sa poarte blestemul nostru, ci sa fie El Insusi facut blestem pentru noi.

La fel a fost si cu pacatele: El nu numai ca le-a purtat, ci S-a facut pacat pentru noi pentru ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El: „Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.” – 2 Corinteni 5:21. De aceea Domnul Isus trebuia sa sufere o moarte prin care El sa fie facut blestem inaintea lui Dumnezeu: „Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi – fiindca este scris: <<Blestemat e oricine este atarnat pe lemn>>”. – Galateni 3:13.

De aceea Domnul nostru nu putea muri in orice fel. Da, sangele putea curge pe pamant in multe alte moduri de a muri, dar singurul fel in care El devenea blestem era crucificarea sau rastignirea pe cruce, pe lemn. El ti-a purtat pacatele ca tu sa porti neprihanirea Lui, sa fii socotit neprihanit. El S-a facut pacat ca tu sa fii neprihanire. Dar El nu doar te-a facut neprihnait, ci te-a scos si de sub blestem, iar asta era singura moarte care implinea toate cerintele lui Dumnezeu. A fost o moarte rusinoasa, degradanta, umilitoare, chinuitoare. Pretuieste-o! Primeste-o!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s