Rugaciunea in orice vreme

„Rugaciunea este lupta si de aceea este porunca (Matei 26:41; Marcu 13:37; Efeseni 6:18). Cel care recunoaste pe delin lucrul acesta nu va face dependenta viata de rugaciune de niciun sentiment, de nici o dispozitie, inclinare sau capriciu. Dimpotriva, el va recunoaste ca nevoia cea mai grabnica de rugaciune este tocmai atunci cand se pare ca nu avem nici un indemn, in orice caz nici o inclinare spre rugaciune. In Ghetsimani, cand ucenicii dormeau si n-aveau nici o inclinare spre rugaciune, tocmai atunci Domnul le cere lucrul acesta (Matei 26:40-41).

De aceea vrajmasul intentioneaza sa faca dependenta viata de rugaciune si intreaga noastra viata de credinta de sentimente. Prin aceasta ne desparte de Sfanta Scriptura, singurul suport serios al credintei si al vietii noastre de credinta. Daca reuseste, ne aduce pe taramul pur propriu (subiectiv) al sentimentelor si al dispozitiilor. Prin aceasta el si-a atins scopul intreit:

– ne-a despartit de Dumnezeu

– ne-a asezat in voia sentimentelor noastre, adica ne bazam pe noi insine

– ne-a facut neascultatori fata de poruncile Domnului.

De aceea este extrem de periculos sa admitem o intrerupere in viata noastra de rugaciune. Vrajmasul merge aici deosebit de bucuros pe principiul „amanta = anulat”. Insa asupra acestui lucru Scriptura ne previne atat de insistent (Efeseni 6:18; Coloseni 3:2).”

Citatul este din cartea „Biruitori prin credinta” de Hans Legiehn, partea a cincea „Ce spune Biblia despre Biserica”, capitolul 7 „Despre rugaciune”, punctul 3 „Cand sa ne rugam?”, litera C „In orice vreme”, pg.110.

Mai jos citez versetele prezentate in text:

„Apoi a venit la ucenici, i-a gasit dormind, si a zis lui Petru: <<Ce, un ceas n-ati putut sa vegheati impreuna cu Mine! Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar carnea este neputincioasa.>>” – Matei 26:40-41

„Ce va zic voua, zic tuturor: Vegheati!” – Marcu 13:37

„Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii.” – Efeseni 6:18

„Ganditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamant.” – Coloseni 3:2

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s