Lucrarea rugaciunii

„… Deseori ii spuneam ca merg sus sa ma rog. Nu stiu daca a inteles ce faceam, dar in fiecare zi il aminteam pe chawkidar in rugaciunea mea catre Dumnezeu.

Mai tarziu, dupa ce o familie s-a mutat in cladire, chawkidar-ul i-a spus unui prieten de-al meu:

– Stiti, tot timpul cat domnul Daoud se ruga in camera aia, eu stateam pe scari sub geamul lui si ascultam si deseori plangeam.

N-am stiut niciodata ca el era acolo si nici ca plangea cu mine. Dar el i-a spus prietenului meu ca acele clipe l-au facut sa se simta bine. M-am simtit umil si fericit cand am auzit aceasta.

I s-a revelat oare in vreun fel dragostea lui Dumnezeu? m-am intrebat. Ce alte lucruri erau ascunse in puterea nevazuta a rugaciunii?”

Citat din „Afganistan, lacrimile mele” de David Leatherberyy & Bob Abbott, capitolul 20 „Prietenii mei placuti si fara studii”, pg. 171 de la a doua jumatate a paragrafului al saselea pana la sfarsit si pg. 172 primul paragraf.

Chawkidar inseamna paznic de noapte si erau angajati oameni in general trecuti de 50 de ani si fara studii, unii chiar analfabeti. Dar acest om avea in jur de 25 de ani, era malnutrit si avea o mare invaliditate fizica, ceea ce l-a scutit de serviciul militar.

Daoud este numele autorului, David, in dialectul pashtun. Se pare ca si darii ii spuneau tot Daoud, caci asa i se adresau toti afganii.

David se ruga in limba materna si in alte limbi, ceea ce arata ca tanarul nu intelegea nimic din rugaciunile lui David. In plus paznicul vorbea dialectul dari si nu pashtun: „Imi placea sa ma inchin in Duhul si sa ma rog pentru oamenii din Afganistan in limba mea materna si in limbi necunoscute.” – Pg. 170, prima fraza a ultimului paragraf.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s