„Copilul pacii. Cu Evanghelia printre canibali” – Don Richardson

Cartea asta o recomand fiecarui copil al lui Dumnezeu. Bineinteles ca o poate citi oricine, dar nu ar trebui ca un crestin nascut din nou sa treaca pe langa ocazia de a o citi. Este o carte cu un mesaj puternic si cutremurator referitor la mantuirea sufletului si la vesnicia lui.

La scurt timp dupa ce s-a intors la Dumnezeu, un om m-a intrebat cum vor putea sa stea la judecata oamenii din triburile primitive, fiindca ei n-au auzit niciodata Evanghelia. Am raspuns simplu ca:

1. Dumnezeu a pus in inima omului gandul vesniciei

2. Omul are o constiinta care-i da sentimentul vinovatiei cand face raul

3. Prin caderea in pacat, omul a capatat cunostinta binelui si raului. Binele Il cunoscuse in Eden, dar a cunoscut apoi si raul din belsug.

Deci absolut nici macar un singur om nu poate spune la judecata ca nu a stiut ce trebuie sa faca, si aici nu ma refer in primul rand la fapte bune sau rele, caci gandul vesniciei iti vorbeste de eternitatea sufletului si despre cum poti merge in locul bun si nu in cel rau. Constiinta vorbeste de fapte bune si fapte rele. Totusi nu-mi imaginam cat de minunat poate Dumnezeu vorbi acestor oameni, salbaticii!

Oamenii din tribul sawi sunt canibali si vanatori de capete. Insa un sawi intors la Dumnezeu, face de rusine multi crestini din lumea civilizata. Daca vei citi, vei intelege multe. Te indemn, te sfatuiesc cu toata dragostea, citeste cartea!

Am citit cartea asta cu ochii scaldati in lacrimi de la primele pagini pana la sfarsit. Cartea asta mi-a vorbit intr-un mod atat de personal!

CITESTE-O!!!

„In anul 1962, Don si Carol Richardson au pasit pentru intaia oara pe teritoriul tribului sawi din Noua Guinee Olandeza, cu dorinta arzatoare de a duce Evanghelia in mijlocul salbaticilor, chiar cu pretul vietii.”

Citatul este din „Copilul pacii” de Don Richardson, coperta din spate, prima jumatate a primului paragraf.

„Don Richardson, … a locuit cu sotia sa Carol, timp de 15 ani, printre oamenii primitivi ai tribului sawi, intr-o regiune izolata din Indonezia. Don a creat un alfabet pentru limba sawi, a conceput 19 abcedare, i-a invatat pe indigeni sa citeasca si sa scrie in limba lor materna si a tradus intreg Noul Testament.”

Citatul este din cartea „Copilul pacii” de Don Richardson, coperta din spate, paragraful al patrulea.

E inutil sa mai vorbesc eu. Voi lasa citatele sa curga. Poate ca ele te vor convinge sa cumperi cartea sau sa o imprumuti de la cine o are, si sa o citesti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s