Taropul lui Dumnezeu

„Afara am auzit ecoul slab al unui corn de bambus. Amhwi chema crestinii sa se adune pentru un seminar de seara… Asezandu-ma mai in spatele incaperii aglomerate, l-am auzit pe Amhwi cum citea un pasaj din Biblie la lumina unui mic felinar de furtuna, ascultand cu uimire in timp ce facea o analogie izbitoare pentru a-l ilustra.

– Va aduceti aminte ce obisnuia sa faca Kaiyo cu cei care amenintau sa incalce pacea care fusese stabilita. El le arata copilul tarop si spunea: <<Daca acest copil ar fi murit, ati fi liberi sa faceti tot ce vreti sa faceti. Dar nu e mort. E inca viu, iar eu sunt avocatul responsabil cu mentinerea pacii. Nu aveti voie sa incalcati pacea! Mana mea e puternica!>> Tot asa, daca cineva ne ademeneste sa facem rau, ar trebui sa-i spunem: <<Fii atent aici! Dumnezeu a pus in mine Duhul Copilului Sau de Pace, Isus. Daca acel Copil al Pacii ar fi murit sau ar fi plecat si m-ar fi parasit, as fi liber sa fac raul pe care mi-l propui tu. Dar El nu e mort! Si nici nu m-a abandonat! El inca traieste in mine ca sa ma tina pe calea bunatatii, iar mana Lui e puternica! Nu sunt liber sa fac raul pe care tu ma sfatuiesti sa-l fac!>>”

Citat din „Copilul pacii” de Don Richardson, partea a treia „O lume transformata”, capitolul 25 „Afara din coconul ancestral”, pg.258 ultimul paragraf spicuit si 259 pana la sfarsitul primului dialog.

E inutil sa spun ca Amhwi este un fost salbatic, acum un crestin, om mantuit, nascut din nou, unul autentic.

Cuvintele sunt de prisos. Nu spun decat ca Dumnezeu vorbeste fiecarui popor, fiecarui om pe limba lui…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s