„Nimic fara Isus” – Corrie ten Boom

Citatele vor fi din cartea extraordinara a scumpei noastre surori Corrie ten Boom, „Nimic fara Isus”.

Corrie ten Boom s-a nascut in 1892 pe 15 aprilie in Amsterdam Olanda si de mica si-a predat viata Domnului. Provenea dintr-o familie crestina profund credincioasa, total devotata Stapanului vietii lor. Ei ascundeau persoane, in special evrei, cautati de Gestapo. In 1944 au fost tradati si arestati. Tatal ei de 84 de ani, a murit la 10 zile dupa arestare.

„Intrebat daca stia ca ar putea plati cu viata pentru ca a ascuns evrei, el a raspuns: <<Ar fi o onoare pentru mine sa-mi dau viata pentru poporul lui Dumnezeu.>>” – Nota biografica, pg.5, ultima fraza a ultimului paragraf.

Ea si sora ei Betsie au ajuns dupa mai multe locuri de groaza in lagarul de concentrare de la Ravensbruck din Germania, unde amandoua i-au ramas credincioase lui Dumnezeu.

In toate acele orori traite de cele doua surori, Corrie a invata de la sora ei mai mare iubirea vrajmasilor.

„Corrie ten Boom si Betsie stateau incremenite in sirul de femei goale, privind cum o femeie ofiter SS batea o prizoniera. <<Oh, biata femeie>> a spus Corrie. <<Da, Dumnezeu sa o ierte>>, a replicat Betsie. Surprinsa, Corrie si-a dat seama ca ea se gandise la prizoniera, iar sora ei se ruga pentru sufletul brutalei SS-iste…”

Citatul de mai sus este din cartea „Refugiul” scrisa de Corrie ten Boom in colaborare cu John si Elisabeth Sherrill si se afla pe coperta din spate, primul paragraf. Cartea „Refugiul” este biografia scumpei noastre Corrie si merita efortul de a o cauta si a o citi. Te indemn!

Scumpa sora Corrie care s-a nascut pe 15 aprilie, a plecat acasa tot pe 15 aprilie, dar 91 de ani mai tarziu, in 1983. Slava Domnului pentru o astfel de lepadare de sine!

Mentiune: paragrafele le numar fara cel inceput pe pagina anterioara.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s