„Umbra Celui Atotputernic” – Ellisabeth Elliot

In cartea asta extraordinara, Ellisabeth Elliot ne imbogateste cu viata celui care a fost pentru foarte scurt timp sotul ei iubit, Jim Elliot. Cartea este alcatuita aproape in intregime din scrisori de ale lui catre ea de cand s-au cunoscut si pana la trecerea lui in vesnicie, scrisori catre parintii si fratii lui, si jurnalul lui personal.

Jim Elliot a fost un martir al zilelor noastre, plecand in vesnicie in anul 1956 ucis de mana celor pentru care se ruga de sase ani de zile si pe care ii iubea cu cea mai fierbinte dragoste neconditionata: tribul de primitivi salbatici si deosebit de cruzi Auca din Ecuador.

Sotia sa scrie in Epilogul cartii: „Jim mi-a lasat mie, in amintirile mele, si noua tuturor, prin aceste scrisori si jurnale, marturia unui om care n-a cautat nimic altceva decat voia lui Dumnezeu, care s-a rugat ca viata sa sa arate <<ce inseamna sa-L cunosti pe Dumnezeu>>.”, pg. 350, al doilea paragraf.

Iar in Prefata, scrie: „Pe cand avea vreo 20 de ani, Jim s-a rugat astfel: <<Doamne, da-mi biruinta, nu pentru gloria mea, ci pentru a se vedea in mine ce inseamna sa-L cunosti pe Dumnezeu.”, pg. 14 primul si singurul paragraf, prima fraza.

Jim Elliot s-a nascut pe data de 08 octombrie 1927 si a plecat acasa pe 08 ianuarie 1956. N-a avut decat o singura dorinta in toata scurta lui viata: sa-L proslaveasca pe Hristos prin viata lui. A iubit pana la jertfa. Si s-a jertfit impreuna cu cei patru prieteni ai sai: Ed McCully, Roger Youderian, Pete Fleming si Nate Saint.

Cartea asta nu e o carte, e o viata pe care, daca o vei citi, nu vei mai privi lucrurile la fel.

Fie Dumnezeu slavit pentru astfel de oameni!

Mentiune: paragrafele le numar fara cel inceput pe pagina anterioara.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s