Cum traiesti pe pamant, ca sa poti trai si in cer?

„Odata ce Stapanul casei se va scula si va incuia usa, si voi veti fi afara, si veti incepe sa bateti la usa, si sa ziceti: <<Doamne, Doamne, deschide-ne!>> drept raspuns, El va va zice: <<Nu stiu de unde sunteti.>> Atunci veti incepe sa ziceti: <<Noi am mancat si am baut in fata Ta, si in ulitele noastre ai invatat pe norod.>> Si El va raspunde: <<Va spun ca nu stiu de unde sunteti; departati-va de la Mine, voi toti lucratorii faradelegii.>> Va fi plansul si scrasnirea dintilor, cand veti vedea pe Avraam, pe Isaac si pe Iacov, si pe toti proorocii in Imparatia lui Dumnezeu, iar pe voi scosi afara.” – Luca 13:25-28

Ei erau evrei, erau cuprinsi in acelasi legamant facut de Dumnezeu cu poporul Israel. Totusi, „numai ramasita va fi mantuita.” – Romani 9:27b

Crezi ca tu, daca ai alergat o vreme cu Domnul, dar ai abandonat, vei urca cu El in slava? Vei urca numai daca te intorci din nou cu pocainta si credinta la El.

Am citit recent nu mai stiu daca pe internet sau in vreo carte, un lucru care mie mi-a placut foarte mult:

„Un om care fusese credincios, dar n-a ramas pana la capat, a murit si s-a dus sa bata la poarta in cer. A cerut sa vorbeasca cu Domnul Isus, dar a venit Dumnezeu. Si l-a intrebat ce vrea.

El a zis ca fusese candva credincios, dar viata a fost grea, ispitele multe, urcusul anevoios, dusmani multi, si n-a reusit sa ramana pe cale. Dar totusi s-a gandit la Dumnezeu.

Domnul i-a raspuns asa: Toata viata nu te-a intersat de Mine, iar acum vii la Mine acasa si-Mi spui ca vrei sa traiesti cu Mine? Daca nu ai putut trai cu Mine cativa ani pe pamanat, ce te face sa crezi ca vei putea trai cu Mine o vesnicie in cer???

Cand traiai pe pamant, daca ti-ar fi batut la usa un strain zicandu-ti ca vrea sa traiasca la tine acasa pana la sfarsitul vietii, l-ai fi primit?

Si omul a raspuns, normal, ca nu.

Dar pe fiii tai ii tineai la usa?

Nu, Doamne, ei intrau in casa.

Tot astfel si Eu, ii primesc doar pe fiii Mei acasa la Mine. Strainii raman afara.”

O intamplare poate imaginara, poate este visul de noapte al cuiva, poate o vedenie povestita, nu mai stiu sa spun, dar am retinut intamplarea. Iar vorba asta „afara” e ingrozitoare sa o auzi din gura lui Dumnezeu, caci in clipa in care o auzi, nu mai e cale de intoarcere: afara e plansul si scrasnirea dintilor: „Iar fiii Imparatiei vor fi aruncati in intunericul de afara, unde va fi plansul si scrasnirea dintior.” – Matei 8:12

Cat de legat esti de Dumnezeu, pentru ca atunci cand te va ridica la cer, „sfoara” cu care esti legat sa nu se rupa?

Te rog, citeste o poezie inspirata de Duhul Domnului pe tema asta. O gasesti in pagina de poezii cu titlul „Dragi copii, ascultati bine”, sau, ca sa-ti fie mai usor, apasa aici.

Doamne, orice om se poate amagi, orice copil al Tau se poate pierde de turma! Pune in noi un duh statornic si fa-ne in stare sa Te iubim cu toata inima. Nu ne lasa sa ratacim pe cale, ci intoarce-ne la Tine, Doamne! Stim ca Tu nu ne vei parasi niciodata, dar cunaostem si inselaciunea inimii noastre, Domnul nostru! Pastreaza-ne langa Tine, IN Tine, Doamne. Amin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s