Delicatetea Domnului Isus

„Daca mana ta te face sa cazi in pacat, tai-o; este mai bine pentru tine sa intri ciung in viata, decat sa ai doua maini, si sa mergi in gheena, in focul care nu se stinge, unde viermele lor nu moare, si focul nu se stinge. Daca piciorul tau te face sa cazi in pacat, taie-l; este mai bine pentru tine sa intri in viata schiop, decat sa ai doua picioare, si sa fii aruncat in gheena, in focul care nu se stinge, unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge. Si daca ochiul tau te face sa cazi in pacat, scoate-l; este mai bine pentru tine sa intri in Imparatia lui Dumnezeu numai cu un ochi, decat sa ai doi ochi si sa fii aruncat in focul gheenei, unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge.” – Marcu 9:43-48

Imi place ca Marcu puncteaza: „Imparatia lui Dumnezeu”, aratand ca acolo nimic necurat nu intra. AMIN!

M-am tot intrebat in decursul timpului de ce Domnul Isus cand a vorbit despre iad, a inceput cu persoana a doua singular, si a terminat cu persoana a treia plural. Adica: „daca mana ta” – persoana a doua singular, si „unde viermele lor” – persoana a treia plural.

Cand vorbesti unui om la persoana a doua singular, il vizezi pe el, adica i te adresezi in fata, direct.

Cand vorbesti la persoana a treia plural, automat vorbesti despre alti oameni: ei, ele.

Nu poti vorbi unui om despre el personal folosind persoana a treia plural.

Totusi Domnul a facut-o! De ce?

Poate te vei gandi ca, vorbind despre un loc unde sunt alti oameni, Se refera la ei. Da, dar omul cu care vorbea era cel vizat, el putea ajunge in acel loc. In plus, conditiile de acolo erau valabile si pentru cel cu care Domnul vorbea: viermele, focul.

Eu vad lucrurile asa: Domnul Isus in primul rand vorbea ucenicilor, nu multimii: Ioan Il abordase. Deci, aici e vorba de credinciosi.

In al doilea rand, Domnul iti arata ca, fiind copil de Dumnezeu, daca starui in pacat, poti ajunge in locul de chin vesnic.

In al treilea rand, Domnul spera pentru tine pana in ultima secunda ca te vei indrepta, neconsiderand ca faci si tu parte dintre cei carora viermele nu le moare. Aminteste-ti de Iuda, pe care l-a numit prieten pana in ultima clipa. Dupa apelativul asta, Iuda s-a spanzurat. Domnul stia ca erau ultimele momente de viata ale lui Iuda. Si a sperat pana in ultima secunda sa se intoarca la El, desi stia dinainte ce se va intampla.

Si cu tine stie ce se va intampla dinainte sa se intample, insa El nu te va „vedea” in gheena pana cand nu se va sfarsi viata ta. Caci dorinta Lui este atat de mare sa nu ajungi acolo cand starui in pacat, incat chiar cand iti va vorbi de focul vesnic, iti va arata iar si iar ca exista si un alt loc.

Cum iti arata asta? Simplu. Prin faptul ca iti vorbeste de viermele lor, focul lor, adica al celor care sunt acum acolo; tu insa nu esti acolo, si ai inca sansa sa te intorci din drum, sa vii la El ca sa te spele in sangele Lui. Inca e focul lor, nu si al tau.

Poate te vei gandi ca pasajul asta se aplica si celor necredinciosi. Eu nu cred asta, pentru ca necredinciosii nu trebuie sa-si indrepte purtarea, asa cum indeamna Domnul Isus aici, ci ei trebuie sa se nasca din nou, sa se intoarca din drum, sa vina la El!

Intotdeauna m-a uimit finetea si sensibilitatea Duhului Sfant. Este atat de delicat! Noi ii vedem pe cei mai rai deja in iad. Avem tendinta asta. Cand vedem ca cineva staruie o viata in pacat, sau ca e un om foarte rau, deja il incadram in categoria celor care merg in iad. Dar Domnul nu vede un om in iad pana ce omul nu ajunge acolo…

E o realitate…

Domnul nostru drag, da-ne puterea sa lepadam tot ce putem face rau cu mainile, cu picioarele, cu ochii, cu viata noastra, cu INIMA noastra! Da-ne puterea sa ne lepadam de noi inisine, ca sa putem fii ucenicii Tai si sa Te urmam pana la capat, ca sa putem fii cu Tine in slava. Amin!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s