Duhul necurat

O intrebare foarte populara astazi este: daca Duhul Sfant este intr-un copil al lui Dumnezeu, cum mai poate un duh rau sa intre in acel om?

Cei mai multi crestini spun ca nu se mai poate. E un subiect delicat, pentru ca e o diferenta intre a te influenta un duh al celui rau, adica a te indemna sa faci raul, dar din afara ta, din exteriorul fiintei tale,  si a te poseda, adica a intra in trupul tau, a trai in tine si a prelua controlul asupra fiintei tale.

Biblia ce spune?

„Duhul necurat, cand a iesit dintr-un om, umbla prin locuri fara apa, cautand odihna, si n-o gaseste. Atunci zice: <<Ma voi intoarce in casa mea, de unde am iesit.>> Si, cand vine in ea, o gaseste goala, maturata si impodobita. Atunci se duce si ia cu el alte sapte duhuri mai rele decat el: intra in casa, locuiesc acolo, si starea din urma a omului acestuia ajunge mai rea decat cea dintai…” – Matei 12:43-45

De ce spune Duhul in Noul Testament mereu si mereu „VEGHEATI”? Daca sunt mantuit, de ce sa veghez?? Stiu sa ma feresc de pacate. Atunci sa veghez la ce?

Duhul poate fi intristat: „Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.” – Efeseni 4:30

Duhul poate fi stins: „Nu stingeti Duhul.” – 1 Tesaloniceni 5:19

Duhul poate fi luat de la noi: „… nu lua de la mine Duhul Tau cel Sfant.” – Psalmul 51:11b

Duhul poate fi luat? David striga: „Nu ma lepada de la fata Ta, si nu lua de la mine Duhul Tau cel Sfant.” Deci Duhul poate fi luat inapoi de Dumnezeu atunci cand te leapada.

Dar asta era in Vechiul Testament. Sa vedem daca in Noul Testament Dumnezeu poate lepada pe cineva. Un lucru important, vorbim de oameni ai lui Dumnezeu: David, om dupa inima lui Dumnezeu (1 Samuel 13:14) in Vechiul Testament si oameni nascuti din nou in Noul Testament: „Pe voi insiva incercati-va daca sunteti in credinta. Pe voi insiva cercati-va. Nu recunoasteti voi ca Isus Hristos este in voi? Afara numai daca sunteti lepadati.” – 2 Corinteni 13:5.

Hristos nu poate fi decat intr-un om nascut din nou. Oamenii nascuti din nou au Duhul Sfant. Dar pot fi si lepadati…

Daca sunt lepadati, li se ia si Duhul Sfant. Si atunci „Duhul necurat cand a iesit dintr-un om… intra in casa… si starea din urma a omului acestuia ajunge mai rea decat cea dintai…”

„Pana voi veni, ia seama bine la citire…” – 1 Timotei 4:13a

Doamne Isuse, da-ne intelepciunea sa pastram casa curata, impodobita, si plina cu Duhul Tau, nu goala! Amin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s